Webshop » Ons Assortiment » Batterijen » Toebehoren voor batterijen » Batterij monitoring

Batterij monitoring

Lege batterijen kunnen uw plezier aan boord flink bederven. Onverwacht in het donker zitten. Het favoriete TV programma niet uit kunnen zien. Een lauw in plaats van koud biertje. Met een Mastervolt batterij monitoringsysteem voorkomt u verrassingen. Een helder display biedt zicht op prestaties, verbruik en beschikbare capaciteit van de batterijen. Uitgebreider management is ook mogelijk met daarbij monitoring en bediening van meerdere functies. Zoals het laden via generator, walstroom of hoofdmotor. Aan u de keuze. 

Voor elke toepassing het juiste model

Anders dan bij een water- of brandstoftank is het bepalen van de feitelijke hoeveelheid te verbruiken energie uit de batterij een ingewikkelde opgave. Er zijn een groot aantal factoren die de ‘nog te leveren’ energie bepalen, waaronder de ouderdom van de batterij, de omgevingstemperatuur en de intensiteit van de belasting, aangesloten op de batterij. Een Voltmeter geeft slechts een grove indicatie van de batterij toestand. Een batterij monitor van Mastervolt geeft u direct nauwkeurige en betrouwbare informatie, leverbaar in verschillende modellen:

BattMan Pro; Een betaalbare batterij monitor die precies dat doet: het verstrekken van alle belangrijke informatie over de status van uw batterij set onder alle omstandigheden. Daarnaast zal de BattMan u waarschuwen wanneer de batterij set leeg is. De BattMan Pro toont naast deze informatie ook de resterende tijd totdat de batterij set weer geladen moet worden, en slaat historische data over de batterij en alarmmeldingen op.

Masterlink BTM-III; Geeft een nauwkeurige aanduiding van de spanning, stroom, Ampère-uur, resterende tijd en resterende capaciteit van batterij set 1, plus de werkelijke en geschatte capaciteit van batterij set 2 en 3. De ingebouwde microprocessor berekent de resterende capaciteit en bewaart de historische gegevens.

Masterlink MICC; Deze compacte batterij monitor geeft informatie over het systeem zoals de BTM-III monitor, en bestuurt en bewaakt daarnaast de Mass omvormer, Mass batterijlader of Mass Combi.

MasterShunt + MasterView Easy; De MasterBus geïntegreerde accumonitor verzamelt uitgebreide informatie over de status van uw batterijen. De MasterBus afstandsbediening met touchscreen geeft informatie over het laadproces, plus andere systeeminformatie.


    Loading...