Sinus omvormer

  • Het comfort van thuis
  • Duurzaam, veilig en effectief
  •  Energie waar u het nodig hebt

Een sinus omvormer, of sinus inverter, maakt van een gelijkspanning een wisselspanning. Voor de meeste mobiele toepassingen gaat het hierbij om het omvormen van een 12 Volt gelijkstroom vanaf uw batterij(en) naar een 230 Volt wisselspanning voor uw huishoudelijke apparatuur aan boord. Een sinus omvormer wordt dan ook vooral gebruikt in mobilhomes, foodtrucks en andere mobiele, maritieme- en industriële toepassingen die niet aan het reguliere stroomnet zijn aangesloten. Opgelet met ‘’ gemodificeerde ‘’ sinusomvormers, deze worden vaak verkocht als sinusomvormers maar zorgen ervoor dat uw huishoudelijke apparatuur stuk gaat. Bij ons vindt u enkel zuivere sinusomvormers en hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

Ervaar het gemak van een sinus omvormer

Met een dergelijke omvormer aan boord van uw boot of camper heeft u opeens overal beschikking over 230 Volt. Dat betekent dat u doodnormale apparatuur met stekkers die u thuis gebruikt, nu ook onderweg kunt gebruiken. Daarnaast zijn veel van de nieuwste omvormers zo ‘slim’ dat ze vanzelf in een spaarstand springen als er geen apparaten aangesloten zijn, waarmee uw batterijen dus gespaard worden. In de webwinkel van Navex Elektro kunt u een aantal van deze slimme omvormers vinden.

Een compacte omvormer voor verschillende doeleinden

Omvormers worden tegenwoordig steeds kleiner, slimmer, stiller en zuiniger. Alhoewel u zeker bent van deze voordelen, is het belangrijk om goed op de belasting te letten. Want met wasmachines of airconditioners trekt u een simpele batterij zo leeg. Wilt u weten wat u op uw energiesysteem wel en niet kunt gebruiken met een omvormer? Kijk eens rond in onze webwinkel of neem contact met ons op door te bellen naar +32 (0)3 233 55 89.