AGM batterij

  • Het comfort van thuis
  • Duurzaam, veilig en effectief
  • Energie waar u het nodig hebt

Met de groeiende populariteit van de AGM batterij lijkt de traditionele loodzuurbatterij zijn beste tijd gehad te hebben. AGM batterijen zijn veiliger dan traditionele batterijen. Ze kunnen namelijk niet gassen en gaan ook niet lekken doordat het zuur in de absorptie matten zit en niet vloeibaar is. Daarnaast zijn ze onderhoudsvrij en kunnen ze ook op hun kant verplaatst worden. AGM batterijen bestelt u eenvoudig in de webshop van Navex Elektro.

De verschillen tussen AGM en een gel batterij

Een AGM batterij is niet de solo opvolger van de loodzuurbatterij. Ook gel batterijen zijn steeds populairder. Beide soorten batterijen zijn duurzamer, veiliger en effectiever dan loodzuurbatterijen maar er zitten wel degelijk verschillen tussen deze twee varianten. In een AGM (Absorbed Glass Material) batterij zit een super dunne glasvezelmat. Die mat dient als een soort vlies om de elektrolyt op zijn plaats te houden. Daarom wordt dit type batterij ook wel een vliesaccu genoemd. AGM batterijen worden over het algemeen verkocht voor de hoge startstroom, dus voor het starten van de motor. Wanneer de batterijen recreatief worden gebruikt (enkele malen per jaar) dan kunnen AGM batterijen ook aangeboden worden voor cyclisch gebruik.

In een gel batterij worden elementen (zoals siliconensamenstellingen) aan de elektrolyt (het accuzuur) toegevoegd. Hierdoor verandert de inhoud van de accu in een gelachtige substantie, wat veel minder gemakkelijk uit de behuizing kan lekken. Gel batterijen zijn ideaal voor cyclisch gebruik en worden vooral gebruikt als service batterij. Ze kunnen ook tegen hoge energiepieken zoals het starten van een motor.

Welk type batterij moet ik hebben?

Of voor uw toepassing een AGM batterij of een gel batterij meer geschikt is hangt van uw situatie en wensen af. Wij van Navex Elektro helpen u graag bij het maken van de keuze en zorgen ook dat het past binnen uw bestaande energiesystemen. Kijk eens rond in ons assortiment AGM en gel batterijen en neem contact met ons op als u hulp nodig heeft bij uw keuze. Wij zijn te bereiken via +32 (0)3 233 55 89.